Så renar du dina kristaller

»Rena kan man både gör fysiskt och energimässigt.«

När du får hem en ny kristall vet du inte var den har varit tidigare eller hur många människor som har gjort sitt avtryck på den i form av energier. Då du vill att kristallen ska vara i sin grundenergi är det bra att rena den när den kommer hem. Rena kan man både gör fysiskt och energimässigt.

Fysisk rengöring. Ibland kan kristaller vara dammiga, insmorda med fett eller kanske ha rester av lim från klisterlappar med mera. Då räcker det att göra rent dem försiktigt under lagom kallt rinnande vatten med lite milt diskmedel eller såpvatten. Kontrollera bara att stenen tål vatten. Du kan också vid behov torka av dem med en mjuk trasa.

För att rena en kristall energimässigt finns flera metoder. En enkel reningsmetod är att hålla den under rinnande vatten och samtidigt visualisera att vattnet sköljer bort all oönskad energi. Du känner när du är färdig och kristallen känns ren. Detta är min favorit.

Du kan också rena den med rökelse. Se då till att röken kommer på kristallen, du kan vifta med en fjäder och därmed styra röken. Se till att vädra efteråt så att alla oönskade energier försvinner ut.

Att lägga/gräva ner kristallen i salt, gärna mineralsalt några dygn kan vara bra om kristallen är riktigt trött. Se bara till att din kristall tål salt. Ta sen upp den och skölj av den. Kasta sen saltet då det är förbrukat efter att ha absorberat den oönskade energin. För som Vera i Lees Revan i horisonten säger:
Vilka deprimerande middagar det skulle kunna bli om man återanvände saltet i matlagningen… 

En del använder sig av mantran eller ljud genom klangskålar för att rena.