Ladda dina kristaller

» Jag lägger ibland kristaller i mina blomkrukor och glömmer bort dem ett tag. När jag sen hittar dem igen är de fantastiskt fräscha i färgen och känns så laddade.«

Man ser att kristaller är trötta och behöver laddas när de ser matta och blekta ut. De mister sin färg och lyster och kan kännas ”ofräscha”. Det bästa sättet att ladda sina kristaller är att lägga ut dem i månljus. Gärna natten före och under fullmåne men också under nymånen fungerar. Kan du inte lägga dem utomhus går det bra att lägga dem på fönsterbrädan. Låt dem ligga tills de känns fräscha igen. Lita på din magkänsla.

Du kan också ladda dina kristaller i solljuset några timmar. Gärna utomhus. Tänk bara på att en del kristaller bleknar i direkt solljus och att de genom reflektioner kan fungera liksom ett förstoringsglas och kan orsaka brandfara.  Du kan också gräva ner dem i jorden. Jag lägger ibland kristaller i mina blomkrukor och glömmer bort dem ett tag. När jag sen hittar dem igen är de fantastiskt fräscha i färgen och känns så laddade.

Att använda sig av ett större kluster är också ett bra sätt. Använd dig av ett kvartskluster, exempelvis ametist, bergskristall, rökkvarts eller citrin och lägg kristallerna som ska laddas där. Det räcker med några timmar för att de ska få ny energi.

Dessa metoder är både energirensande och laddande.