Kristallgrid

»Så ett frö i jorden, vattna och vänta tålmodigt på att en planta ska komma upp.«

Så här gör du ett Kristall Grid eller ett Kristallnät. Ett Kristallnät (jag kallar det för detta i fortsättningen) är som att så ett frö som sedan växer. Man sår ett frö i jorden och vattnar, väntar, (tålmodigt) på att en planta ska komma upp. Den växer sig större och större när du vattnar och gödslar plantan för att till slut slå ut.

Samma sak är det med kristaller. Du placerar din intention i kristallerna och aktiverar kristallnätet och sedan väntar du på att det du önskat ska börja växa och bli verklighet. Står kristallnätet länge, måste du då och då upprepa din intention och återladda kristallnätet.

Förutom att det är väldigt roligt att göra ett Kristallnät så är det också vackert där det står, och magiskt.

NÅGRA SAKER ATT TÄNKA PÅ 

Börja med att fundera ut vilken intention du har med ditt Kristallnät. Skriv sen ner det på en liten lapp, som du kan vika ihop och lägga under mittenkristallen. Det kan vara bra att ha det nerskrivet också vid sidan av då du ska komma ihåg texten när du aktiverar.

Bestäm sedan vilken kristall du ska ha i mitten. Kom ihåg att mittenkristallen/fokuskristallen ska vara större än de andra. Det vanligaste är att man använder en kristallspets eller ett klot.

Bestäm sedan hur du vill att din layout ska se ut, Vanligt är att man använder en layout som heter livets blomma, använd annars den som vi länkar till här som jag gärna använder, eller gör en efter eget huvud. Den behöver inte vara rund utan kan vara ”korsformad” eller något annat lämpligt mönster.

Välj sedan ut vilka kristaller som ska ingå. Du kan titta på både egenskaper, färger och utifrån din intention. Det fungerar med allt från bara tre kristaller till flera. Tänk på att de ska vara jämnt fördelade på höger respektive vänster sida. Du kan använda både trumlade och råa kristaller eller spetsar. Om du använder spetsar ska du tänka på om de ska placeras mellan de andra kristallerna för att förstärka dem eller riktade utåt för att sända ut energin.

Förslag på olika kristaller som kan användas för att exempelvis attrahera kärlek är: Rosenkvarts, Grön Aventurin, Jordgubbsvarts, Rosa turmalin.

Vill du dra till dig glädje, kreativitet och ökad självkänsla använd: Karneol, orange kalcit, citrin, Tigeröga.

För att stärka Moder Jord eller grunda dig själv: Röd Jaspis, olika agat (gärna grön/moss och Botswanaagat) även Granat eller Svart Turmalin,

För beskydd använd: Ametist, Rökkvarts, Shungit, Svart Turmalin.

Välj gärna några utifrån din intuition också, det brukar bli spännande. Rosenkvarts, ametist och bergskristall funkar alltid.

ATT VÄLJA PLATS

När det är dags att placera ut ditt Kristallnät ska du tänka på att den ska få stå på en lugn och harmonisk plats. Gärna där inte andra människor och djur kommer åt den. Tänd gärna ett ljus, spela lugn meditationsmusik och gör det till en lite helig stund. Om du kan, så gör gärna detta vid nymåne, då är energierna extra kraftiga och du kan utnyttja ”nystartsmystiken”.

AKTIVERA DITT KRISTALLNÄT

Det är nu dags att aktivera ditt kristallnät. För att göra det behöver du en kristallstav eller liknande. En kristallspets duger också bra. Huvudsaken är att du kan ”peka” med den.Ta fram din fusklapp med din intention (den andra har du lagt under fokuskristallen). Peka mot stenen i mitten och tänk, viska eller säg din intention. För staven medsols och ”stanna” på varje kristall i nätet, medan du uttalar din intention. Upprepa tills du känner att hela kristallnätet är laddat. Avsluta med att vid stenen i mitten föra staven/spetsen uppåt med en spiralliknande rörelse. Nu är ditt Kristallnät laddat och det är bara att vänta tålmodigt.

Ibland är det bra att ägna lite uppmärksamhet åt sitt nät och upprepa intentionen.

Lycka till!
SANNE❤️

HÄR KAN DU LADDA NER BILDEN

Klicka HÄR så kan du skriva ut en pdf. Spara den på din dator eller skriv ut den direkt.