Chakrabalansering

»Kristaller som har sin egen energi och egenskap utifrån den kristall du använder är också kopplat till ett visst chakra utifrån sin färg och frekvens.«

Allt i och omkring oss är energier som vibrerar. Vår aura som omger oss är vårt elektromagnetiska fält. Våra chakran och våra meridianer är tillsammans kopplade med pranröret som löper mitt i vår kropp.

Om man har blockeringar eller obalanser i sina chakran, vilket man kan få av gamla cellminnen, trauman eller känslor som man tryckt undan, kan det yttra sig i fysiska eller psykiska symptom.

Kristaller som har sin egen energi och egenskap utifrån den kristall du använder är också kopplat till ett visst chakra utifrån sin färg och frekvens. När du lägger på en kristall på det chakra eller område som har en obalans vibrerar kristallen utifrån sin energi och frekvens och balanserar det område du valt att behandla.

Man kan antingen höja, lugna eller balansera med olika kristaller. Det som sker i kroppen är att energin stimuleras till biokemiska reaktioner som löser upp dessa blockeringar och obalanser och sen läker och fyller på med ny energi. Det hjälper kroppens eget självläkande system.

ÖVNING: CHAKRABALANSERING

Så här gör du en chakrabalansering med hjälp av pendel och kristaller.:

Börja alltid med att ta av dina smycken och klocka som annars kan påverka energiflödet. Se till att du kan vara lite avskilt och inte blir störd av andra människor eller av din telefon. Var gärna på en plats där det finns harmoni och där du kan slappna av. Det kan kännas fint att meditera en liten stund innan för att komma i rätt stämning. Be gärna dina guider och vägledare vara med dig under healingen.

Använd sen en pendel, gärna av kvarts (bergskristall, rosenkvarts, ametist) och håll den i din vänstra hand, oavsett om du är höger eller vänsterhänt. Ta några djupa andetag för att stilla dig. Försök också att ha ett tomt och ”nollställt” sinne vid pendlingen, då är risken mindre att du påverkar pendeln själv med din tanke.

Du kan pendla stående, sittandes eller om du gör på någon annan, även liggandes. Håll pendeln framför chakrat en stund för att se om den hakar i chakrats energi. Börja alltid nerifrån med rotchakrat. Om chakrat är i balans snurrar det stabilt medsols. De lägre chakrana har en långsammare energi och de högre snabbare. Om pendeln snurrar väldigt lite, åt sidorna eller står still, ibland ”hoppandes” över chakrat tyder det på en blockering eller en obalans.

Notera vilka chakran som hade en eventuell obalans.

Välj sedan ut kristaller utifrån det chakra du vill behandla och placera dem på din kropp. Jag rekommenderar att du lägger ut en kristall på alla chakran oavsett om de var i balans eller ej. Sen förstärker du med två till av samma sort på de chakran som var i obalans. Lägg dem som i en triangel med spetsen uppåt. Börja alltid NERIFRÅN med att lägga en Hematit under eller mellan dina fötter. Detta för att du ska behålla jordningen och undvika yrsel efteråt. Fortsätt sedan med rotchakrat och uppåt.

Vila sen 30 – 45 minuter med dina kristaller på kroppen. Ha gärna lugn och avkopplande musik på i bakgrunden eller lyssna på en chakrameditation, exempelvis Chakratornet. Det gör ingenting om du somnar.

När du är klar börjar du plocka bort kristallerna UPPIFRÅN och tillbaka neråt i energiflödet.

Drick gärna vatten efteråt, unna dig att ta det lite lugnt och låt healingen ha sin process. Efter en chakrabalansering bör kristallerna få vila lite. Vid behov också renas och laddas.

Vill du fördjupa din chakrabalansering och få en förståelse för vad en eventuell obalans beror på kan du göra chakraläggningen med Lees kortlek.