Att välja rätt kristall

»Lita på att ditt inre vet vad du behöver.«

Hur vet man att man väljer rätt sten? Det finns flera olika sätt att välja sina kristaller. Du kan lita på din intuition, använda dig av attraktionskraften, använda dig av det gyllene ljuset eller helt enkelt köpa en sten som har de egenskaper som du letar efter.

Intuitionen. Ofta är det den kristall du lägger märke till allra först, den som fångar din blick innan du hinner börja tänka. Den ska du ta.  Du kan också känna när du tar i en kristall att den avger en energi som känns i hela dig, att det pirrar i dina fingrar, värme, kyla, en pulserande känsla eller ibland till och med som elektriska stötar. Det kan också bara kännas rätt och du upplever dig vara hel och i harmoni.  Lita på att ditt inre vet vad du behöver.

Attraktionskraften. Det finns alltid en anledning till att man dras till en viss kristall och varför man tycker att just den stenen är vackrare än alla de andra just då. Lägg märke till vilka dessa är eftersom de antagligen är i samklang med din nuvarande energibalans eller talar om vad du behöver just nu.

På samma sätt ska du också lägga märke till de stenar som du instinktivt ogillar. De motsvarar mycket känsliga signaler på vad du inte kan hantera just nu.  Det kan hända att du vid ett annat tillfälle dras till den kristallen och då är kroppen redo att jobba med den energin för att skapa balans.

Det gyllene ljuset. Där använder du dig av ditt inre seende för att välja en lämplig kristall. Lägg de kristaller du tvekar mellan på en rad. Blunda sen och slappna av, ta några djupa andetag. Se sedan för ditt inre att en gyllene ljusstråle lyser upp en av stenarna. Den ska du ta. Lita på din förmåga!

Att välja kristall efter egenskaper. När du redan vet vilket behov du har och vilka egenskaper du letar efter är det här en bra metod. Du kan då enkelt söka på Google. Exempelvis kristall + självkärlek + harmoni som på de flesta sökningar ger kristallen Rosenkvarts. Du kan också lägga till sökordet egenskaper för att se vad just den kristallen kan hjälpa dig med.

Det finns också flera hemsidor och kristallbutiker som förtydligar egenskaperna för respektive kristall.