Att använda kristaller i sitt hem

»I lägenhet går det bra att lägga dem i varje innerhörn, kanske i en vacker glasburk eller fästa dem på annat sätt.«

Ditt hem är din borg och här hämtar du energi och umgås med nära och kära.  Det finns en mängd olika kristaller som hjälper dig att få en skön atmosfär i hemmet eller skyddar dig från negativ energi och elektromagnetisk strålning.

Att ruta in sitt hem med kristaller kan var ett sätt att skydda sin borg. Om det finns anledning att skydda hemmet mot yttre negativa eller oönskade energier kan det vara bra att placera Svart Turmalin i varje hörn av huset/lägenheten. Bor du i hus kan du med fördel lägga dem (eller gräva ner en liten bit) vid varje ytterhörn av huset. I lägenhet går det bra att lägga dem i varje innerhörn, kanske i en vacker glasburk eller fästa dem på annat sätt.

Detta gör att det bildas en skyddande sfär över och under ditt hem som gör att negativa/oönskade energier inte kan tränga igenom. För att befästa detta visualiserar du denna skyddande sfär för ditt inre när du är klar med dina placeringar.

Om du istället vill skapa och behålla en kärleksfull och harmonisk stämning/energi i ditt hem använder du Rosenkvarts. Rosenkvarts bildar en kärleksfull bubbla som påverkar både de som bor i bostaden och de som vistas utanför. Jag har lagt Rosenkvarts i mitt hems alla hörn. Jag älskar mitt hem och här är så fina energier. Mina katter är också väldigt förtjusta i mina kristaller så just dessa har jag fått tejpa fast!

Till sovrummet passar Ametist bra som främjar sömn och avslappning men också ger beskydd så du kan sova gott. Rosenkvart är också en lämplig sten då båda sprider lugnande, helande och kärleksfulla energier.

Rosenkvarts är en universalsten som inte kan överdoseras. Använd den gärna i barnrummet för en kärleksfull miljö, i kombination med Celestit som ger änglarnas beskydd.

I tonårsrummet kan man gärna lägga till Rökkvarts som tar udden av tonåringens känslokaos och Grön Aventurin som ger framtidshopp och motivation.

I badrummet fortsätter vi att slösa med Rosenkvarts som här skapar en härlig och avslappnande miljö.

Om du vill ha sköna konversationer under långa middagar i ditt kök rekommenderas Sodalit.

Till vardagsrummet där vi spenderar mycket tid tillsammans kan du ha en skål framme med Ametistsom ger healing och lugn, Rosenkvarts som stärker kärleken mellan familjemedlemmarna och ger en harmonisk stämning samt Apofyllit som ger en bra miljö för återhämtning.

Om du är bekymrad över strålningen i ditt hem är bland annat Shungit och Svart Turmalin bra kristaller som blockerar och jordar de elektromagnetiska vågorna. Dessa är också bra att ha bredvid dator och skrivare när du arbetar.

Om du vill ha bättre inspiration och koncentration i arbetsrummet är Fluorit rätt kristall för dig. Pyrit är en kristall som ökar pengaflödet in om du lägger den på din bokningskalender eller på dina visitkort. Men akta dig för att lägga den på dina räkningar……..då ökar pengaflödet ut!!